IPPF (International Planned Parenthood Federation), [1] cu sediul la Londra, este cea mai mare organizație non-guvernamentală care se ocupă de avorturile din Statele Unite și din alte țări ale lumii (172 de țări care acționează pe baza a mai mult de 1200 de organizații, încurajând peste 7,5 milioane de avorturi pe an), a transferat sume considerabile de bani în Romania prin intermediul organizației sale S.E.C.S (SOCIETATEA DE EDUCAȚIE CONTRACEPTIVĂ ȘI SEXUALĂ), în funcție de rapoartele financiare existente.
Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală este și principala susținătoare a introducerii cursurilor obligatorii de „educație” sexuală.
SECS, ramura romanească a Planned Parenthood susține intens politici publice prin Ministerul Sănătății și Ministerul Educației Naționale. De asemenea, aceasta este una dintre primele instituții din Romania care furnizează populației informații și servicii de planificare familială. Astfel că „cultura morții”, reprezentată prin organizațiile, asociațiile și principalele companii și instituții care promovează și prestează servicii de avort, contracepție, „planning familial”, stagii de „medicină de familie” în domeniul „planificării familiei” și a industriei avortului, contribuie din plin la sporirea numărului de cazuri de avorturi din societatea românească.
Conform cifrelor oficiale de la OMS din 2012, România are astăzi una dintre cele mai mari rate a avorturilor și a mortalității materne din UE – 480 avorturi la 1000 nașterii, ceea ce înseamnă că aproape jumătate din copiii concepuți sunt avortați, o rată de peste două ori mai mare decât media Uniunii Europene. În fiecare an, sunt avortați cca 100.000 de copii, respectiv cca 400 pe zi, ceea ce reprezintă aproximativ 1 din 3 copii concepuți.
La sfârșitul anului 2005, S.E.C.S se lauda că a dezvoltat servicii de planificare familială în 75% din comunitățile rurale din România. Și mai mult decât atât, la finele anului acest ONG avea 2.421 de asistente medicale și 4.313 medici de familie instruiți în planificare familială (avorturi). Iar, în anul 2016, acoperea 80% din serviciile de sănătate naționale ale reproducerii, prin intermediul a 5.171 medici formați în Planificare Familială.
Rapoartele financiare pentru anul 2014 arătau că Federația a acordat pentru afiliata din România, Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală (S.E.C.S), granturi în valoare de 58.501$, [2] iar pentru organizația din Moldova, respectiv 35.813$51. Conform acestui document, IPPF a acordat suport tehnic pentru șapte asociații membre „pentru a crește capacitatea clinicilor și a personalului de a furniza avort medical și de a crește siguranța materialelor. Finanțările proiectelor S.E.S.C au venit din partea, USAID – United States Agency for International Development, Fondului Global de combatere a SIDA, TBC-ului și Malariei, Fondului ONU pentru Populație, a Uniunii Europene prin proiecte Phare, a Ministerului Tineretului, precum și a Donatorilor individuali.
Lista organizațiilor românești care au primit finanțări de la organizațiile internaționale pentru a promova avorturile [3] din România, sunt, după cum urmează:
- Asociația Română Anti-SIDA (ARAS)
- Population Services International Romania (PSI Romania)
- Fundația Tineri pentru Tineri (TNT)
- Fundația Romanian Angel Appeal (R.A.A.)
- Asociația Accept (ACCEPT)
- Asociația pentru Sprijinirea Tinerilor, Studenților și Profesorilor (ISIC)
Instituții naționale finanțate de ONG-uri pentru a încuraja avorturile:
- Ministerul Sănătății prin ASP (Autoritățile de Sănătate Publică Județene)
- Administrații Publice Locale în 11 localități urbane
- Ministerul Muncii, Familiei și Solidarității Sociale prin DGAS
- Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (Direcțiile Generale de Asistenta Socială Județene)
Referințe:
- https://www.mediafax.ro/social/romania-are-cea-mai-ridicata-rata-de-avort-din-europa-480-de-avorturi-la-1-000-de-nasteri-15875649
- http://www.provitabucuresti.ro/docs/publicatii/ipp-memo-ro.pdf
- http://www.secs.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=50&Itemid=34