Home Frumusete, Nou Măști pentru ten cu coajă de ou: înlătură celulele moarte din piele, hrănește și estompează ridurile
FrumuseteNou

Măști pentru ten cu coajă de ou: înlătură celulele moarte din piele, hrănește și estompează ridurile

Urmareste-ne pe Google News

Sunteți obișnuit să aruncați bani pe creme scumpe de îngrijire a tenului? Acum nu mai trebuie să faceți acest lucru, deoarece masca din coajă de ou oferă un efect comparabil cu cel al produselor cosmetice scumpe, adică înlătură celulele moarte din piele, hrănește și estompează ridurile într-un mod eficient. Acest lucru se datorează exclusiv prezenței din abundență a carbonatului de calciu și a micronutrienților, care sunt absorbiți în mod ideal de celulele pielii noastre.

Care sunt beneficiile cojilor de ou pentru piele?

Cojile de ousunt o sursă excelentă de calciu și conțin doze mari de cheratină, o proteină foarte importantă pentru sănătatea pielii și a unghiilor. În plus, coaja de ou nu este doar o sursă de calciu, ci și de zinc, fosfor, fier, mangan, iod și crom. Conține elementele micro și macro necesare. De aceea, este un ingredient pe care îl putem include în rutina noastră de înfrumusețare, deoarece în coajă se găsește colagen și elastină, substanțe esențiale pentru menținerea elasticității pielii. Mai conține și alte ingrediente formidabile care luptă împotriva efectelor timpului precum acidul hialuronic esențial, condroitină sau glucozamină.

Cum se prepară pulberea din coajă de ouă?

Pentru a prepara pulbere în casă, ar trebui în primul rând să folosiți ouă proaspete. Iar, pentru a reduce riscul de infectare cu E. coli sau salmoneloză, este mai bine să decontaminați coaja de ou înainte de utilizare prin curățarea peliculei albe din interior.

Dacă nu intenționați să utilizați membrana interioară, puteți să o înmuiați într-o soluție salină puternică și să o clătiți cu sifon.

Apoi, tot ce trebuie să faceți este zdrobiți cojile până obține o pulbere fină și omogenă. În final, va trebui să o adăugați într-un recipient etanș și să o depozitați într-un loc ferit de lumină și de umezeală.

Mască exfoliantă cu coji de ouă

Ingrediente:

  • 2 linguri de iaurt, mai bine bogat în probiotice;
  • 1-2 coji de ou;
  • 1 lingură suc de lămâie.

Preparare:

1. Zdrobiți cojile de ouă până devin ca o pulbere, ideal ar fi să folosiți mortarul.

2. Adăugați cele două linguri de iaurt, amestecați bine și adăugați sucul de lămâie.

Cum se aplică?

1. Pe pielea curată, aplicați masca și lăsați-o 5 minute; Masați apoi prin mișcări circulare pentru a elimina celulele moarte, exfolia și lăsa pielea mai curată și mai strălucitoare.

2. La final, clătiți cu apă din abundență.

Mască hrănitoare și cu aspect mai tânăr din coji de ouă

Ingrediente:

  • 1 albuș de ou
  • 1-2 coji de ouă

Preparare:

1. Zdrobiți cojile de ouă cu un mortar până obțineți o pulbere fină.

2. Bateți albușul oului cu o furculiță până obțineți o spumă fină, apoi adăugați 1 lingură de praf de coajă de ou și amestecați bine.

Cum se aplică?

1. Întindeți crema direct pe față.

2. Lăsați această mască să acționeze timp de 15 minute, apoi îndepărtați-o cu apă călduță.

3. Repetați tratamentul o dată la 2 săptămâni.

Mască antirid cu coji de ouă

Ingrediente:

  • 6 până la 10 coji de ouă;
  • o jumătate de pahar cu o concentrație alcoolică de 70% vol.;
  • o linguriță de glicerină;
  • 1 flacon de sticlă.

Preparare:

1. Zdrobiți cojile de ou cu un mortar până obțineți o pulbere fină. Apoi, turnați-o în flaconul în care veți adăuga alcoolul până la refuz.

2. Lăsați acest preparat să macereze până la 15 zile, amestecând în fiecare zi, astfel încât compușii săi activi să devină mai concentrați. Filtrați această soluție și încălziți-o într-o baie de apă, astfel încât să se evapore tot alcoolul.

3. În cele din urmă, adăugați glicerina și amestecați bine.

Cum se aplică?

1. Folosiți o pensulă (de preferință o pensulă de machiaj) pentru a aplica preparatul pe toată fața, conturul ochilor.

2. Frecați bine cu mișcări circulare timp de 5 minute și lăsați-l să stea timp de 10 minute. După trecerea timpului, clătiți cu apă rece din abundență.

3. În final, hidratați-vă pielea cu crema pe care o folosiți de obicei.

4. Aplicați masca dis de dimineață, și seara, înainte de culcare.

Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!