Home Nou, Sănătate Postul terapeutic (înfometarea controlată) tratează alergiile?
NouSănătate

Postul terapeutic (înfometarea controlată) tratează alergiile?

Urmareste-ne pe Google News

Dacă dorim să fim sănătoși, avem nevoie de un sistem imunitar echilibrat. Înfometarea sau postul terapeutic poate fi folosit pentru a stimula un sistem imunitar slăbit și pentru a elimina reacțiile alergice. Mulți medici care postesc raportează succesul abținerii temporare de la mâncare.

Speranța de viață crește în țările occidentale în paralel cu incidența a numeroase alergii, care sunt în creștere, în ciuda apariției de noi medicamente. Eficacitatea reală scăzută a multora dintre aceste medicamente sau efectele lor secundare încurajează căutarea de către pacienți a alternative terapeutice la tratamentul farmacologic. De fapt, dacă luăm în considerare tratamentul farmacologic al alergiilor, este clar că ne aflăm într-un punct mort din mai multe puncte de vedere.

Pentru a depăși aceste și alte afecțiuni, există o opțiune terapeutică foarte benefică: înfometarea controlată sau postul terapeutic, susținut de religii, ignorat de știință de mult timp și care generează neîncredere într-un mare sector al populației.

Ce este postul terapeutic și cum tratează alergiile?

Postul negru sau postul terapeutic este una dintre cele mai naturale terapii, dar și unul dintre „medicamentele” puternice ale medicinei naturiste. În trecutul omului, lipsa de alimente și foametea erau un fenomen periodic. El este adaptat și cu un organism suficient de rezistent, postul terapeutic – în cantități rezonabile, oferă beneficii. Organismul își folosește apoi rezervele, ceea ce are ca rezultat o schimbare fundamentală a metabolismului. Prin această schimbare, sistemul imunitar este influențat în diferite moduri: Aproximativ 80% din sistemul imunitar este localizat în intestin. Renunțând temporar la alimente, tractul gastrointestinal este închis. Cu o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați, intestinul are cea mai mare zonă de contact a corpului nostru cu lumea exterioară și are cea mai mare muncă de făcut pentru a îndepărta bacteriile, ciupercile, virușii sau proteinele străine nedorite din alimente. Deoarece intestinele nu mai trebuie să ia alimente sau să facă vreo activitate digestivă, se poate concentra pe deplin pe vindecare în perioada de post. În plus, în tractul digestiv nu se formează aproape niciun produs de fermentație, amine biogene și toxine bacteriene. Mucoasa intestinală, care poate fi deteriorată prin ingestia constantă de medicamente antialergice și antiinflamatoare, are acum timp să se regenereze. În același timp, sistemul imunitar este ajutat prin aportul redus de alergeni și nutrienți implicați în reacțiile inflamatorii (de exemplu, acidul arahidonic).

Succesul poate fi simțit de obicei rapid: în a 3-a-4-a zi de post, cei care țin post pot observa o reducere semnificativă a simptomelor alergice. Pielea este curățată fără unguente, mâncărimea pielii scade, diareea și durerile abdominale sunt mai puține, iar mucoasele nazale sunt eliminate. Organismul elimină toate aceste probleme în mod absolut independent, fără ajutorul medicamentelor, dezvoltând reacții de protecție la alergeni.

Această metodă de vindecare a alergiilor funcționează pe deplin prin simplul motiv evocat mai sus, că prin înfometare, sistemul imunitar este ajutat să se echilibreze, astfel încât să poată elimina substanțele nocive acumulate în organism, să poată energiza pentru a depăși suferința fizică și psihică, și să poată ajuta corpul să fie purificat. Acest lucru se întâmplă doar în timpul postului, când mâncarea, adică sursa principală de aminoacizi, nu intră în organism.

În primele zile de post negru, starea generală rămâne destul de satisfăcătoare. Mai mult, timp de 4-6 zile, mâncărimile dispar la pacienții cu alergii. La aproape toți pacienții, senzația de foame este atenuată.

La sfârșitul postului terapeutic al alergiilor folosind metoda înfometării, nu numai zonele bolnave ale pielii se vindecă, ci chiar și tenul. În plus, înfometarea elimină o serie de alte afecțiuni.

Recidiva, adică revenirea bolii, după înfometarea terapeutică, dacă reapare, este incomparabil mai slabă. Practic, toți pacienții raportează un efect pozitiv al unui astfel de tratament. După ce au urmat un curs de tratament pentru alergii prin metoda postului terapeutic, este foarte important să se adopte toate măsurile preventive și să se urmeze recomandările medicilor.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!