Multe dintre batoanele de pe piață au cantități mari de zahăr, ceea ce le face dăunătoare pentru sănătate, dar nu sunt nici hrănitoare. De aceea, este mai bine să le faceți de casă, deoarece, în plus, le puteți face pe placul vostru și puteți crea combinații unice. Încercați rețeta noastră de batoane energizante și proteice total sănătoase, de casă și foarte ușor de făcut.

Rețetă de batoane energizante, proteice cu fructe uscate

Ingrediente

  • 150 gr fructe uscate (am folosit un amestec de stafide, alune, migdale, nuci și caise uscate, toate fără sare)
  • 150 gr. fulgi de ovăz moale
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui.
  • 8 linguri de miere (aprox.)
  • 1 lingură scorțișoară măcinată

Cum se prepară?

Pașii:

1. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți, este să pregătiți formele în care veți pune amestecul.
*Notă: Rețineți că vom face batoane, deci trebuie să fie dreptunghiulare sau pătrate și să aibă o margine ascuțită. Acoperiți-le cu hârtie de copt și ungeți-le cu puțin cu ulei de floarea soarelui.

2. Tăiați toate nucile, stafidele și caisele uscate cu ajutorul unui cuțit. Le puteți sfărâma cu cuțitul, fiindcă că nu trebuiesc mărunțite prea mult.

3. Într-o tigaie antiaderentă, puneți lingurile de ulei și adăugați fructele.
Adăugați fulgii de ovăz și lăsați-i să se rumenească. (Atenție, să nu-i ardeți!) După ce s-au rumenit la foc mediu, timp de aproximativ 5 minute, adăugați scorțișoara și amestecați.

4. Adăugați 4 linguri de miere. Amestecați și adaugați celelalte 4 linguri de miere. Atunci când amestecați veți vedea că se formează un amestec oarecum lipicios.

5. Puneți acest amestec în forme și, cu ajutorul hârtiei, strângeți-le pentru a le presa bine.
*Notă: Formele trebuie să aibă o dimensiune suficient de mare, astfel încât să vă iasă niște batoane care nu sunt foarte subțiri. Spre exemplu, formele pot avea dimensiunile de 3 cm lățime, 10 cm lungime și aproximativ 2 cm grosime.
După ce presați bine amestecul, înfășurați-l în aceeași hârtie. Apoi înveliți-l într-o folie de plastic. Poate fi lăsat și în interiorul formelor acoperită cu folie, timp de minim două ore.

6. După acest timp, se va întări și le putem tăia la o lățime de circa ca două degete.

7. De îndată ce ați tăiat batoanele, puteți-le la frigider, învelite în folie de plastic, până în momentul consumării.

Luați aceste batoane proteice de casă oriunde mergeți, pentru a avea mereu la dispoziție o gustare delicioasă, sănătoasă, care vă vor oferi o mare cantitate de energie.

 

Comentarii pe Facebook