Biscuiții din făină de porumb sunt biscuiții clasici ai tradiției italiene țărănești. Sunt excelenți pentru a fi înmuiați în băuturi calde, precum ceai sau cafea, și chiar consumați singuri pe post de gustare ușoară. Aceasta este o opțiune excelentă pentru rețetele fără gluten, după principiile alimentației sănătoase. Așa că haideți să mergem în bucătărie și să pregătim împreună niște biscuiți crocanți cu făină de porumb.
Cuprins
Rețetă de biscuiți din făină de porumb
Biscuiți cu făină de porumb sunt foarte ușor de făcut și se topesc literalmente în gură.
- Dificultate: scăzută
- Timp de pregătire: 15 de minute
- Timp de odihnă: 30 minute
- Timp de gătit: 15 de minute
- Timp total: 1 oră
- Porții: 20-30 de biscuiți
- Metoda de gătit: coacere la cuptor
Ingrediente:
- 200 g faină de porumb (măcinată fin);
- 1 ou;
- 50 g zahăr;
- câteva linguri de miere de salcâm;
- 70 g ulei de măsline extravirgin;
- 50 g amidon de cartofi;
- 5 g de praf de copt;
- 0,5 g linguriță coaja de lămâie sau orice altă aroma.
Mod de preparare:
- Bateți ușor oul cu zahărul într-un castron. Apoi, adăugați câteva linguri de miere și coaja rasă de lămâie.
- Adăugați treptat făina, praful de copt și amidonul.
- Finalizați adăugând uleiul de măsline extravirgin și frământați bine aluatul. Frământați-l până obțineți un aluat omogen, ușor moale și lipicios.
- Acoperiți vasul cu folie alimentară și lăsați-l să stea la frigider pentru 30 de minute.
- Luați aluatul, formați bile mici cu mâinile din el și presați-le ușor cu o furculiță.
- Pe o tava tapetată cu hârtie de copt, așezați biscuiții crocanți din faină de porumb și coaceți-i în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C pentru aproximativ 15 de minute, până devin aurii.
- Scoateți-i din cuptor și lăsați-i să se răcească.
- Apoi, transferați aceste fursecuri sau biscuiți pe un platou și serviți-i.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.