Lămâile conservate dau multor preparate o aromă minunată – mai ales dacă sunt îndulcite. În plus, se prepară foarte ușor, nu necesită gătire și sunt concepute special pentru cei care adoră ceaiul de lămâie, cafeaua cu lămâie sau pentru cei care doresc să orneze deserturile sau înghețata. Tehnologia de preparare este de așa natură încât toate vitaminele și alte substanțe utile sunt aproape complet conservate în preparat. În continuare, vă vom arăta o modalitate simplă și utilă de a pregăti delicioasele lămâi cu zahăr la borcan.
Rețetă de lămâi cu zahăr la borcan
Veți avea nevoie de:
- 4 lămâie (aprox. 400 gr.)
- 400 gr. zahăr brun
- 1 borcan de sticlă
Mod de preparare:
- Asigurați-vă că utilizați lămâi netratate, de preferință organice. Pentru început, spălați bine lămâile, puneți-le într-o strecurătoare și turnați apă clocotită deasupra lor.
- Tăiați fiecare lămâie în două părți, apoi tăiați fiecare dintre părți în felii subțiri. Scoateți sâmburii din felii.
- Presărați un strat de zahăr pe fundul unui borcan curat.
- Cu feliile de lămâie tapetați fundul borcanului într-un singur strat, presărați-le cu zahăr, apoi așezați din nou felii de lămâie și presărați-le cu zahăr. Continuați să alternați în acest fel, până când borcanul se umple complet, și la final adăugați un ultim strat de zahăr.
- Acoperiți borcanul cu un capac și lăsați-l la temperatura camerei câteva ore.
- Apoi, puneți borcanul sigilat ermetic la frigider. După o zi sau două, zahărul se va topi, formând un sirop de citrice care va acoperi feliile de lămâie.
- Astfel, puteți păstra lămâile cu zahăr la borcan la frigider timp de câteva luni.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.