Home Nou Rețetă vin de nuci verzi
Nou

Rețetă vin de nuci verzi

Urmareste-ne pe Google News

Nucile sunt un fruct foarte gustos și sănătos, din care se prepară multe feluri de mâncare și băuturi. Una dintre băuturile care se prepară din nuci este vinul de nuci, care este un vin aromat și are o culoare frumoasă de chihlimbar. Însă, cel mai important lucru în acest caz, este ca nucile să fie încă moi și albe în interior. Când au devenit tari și lemnoase, e prea târziu. Prin urmare, pentru a obține un vin de nucă de calitate superioară, regula este ca nucile să fie culese cel târziu la începutul lunii iulie. Descoperiți cum se prepară acasă acest vin de nucă verde, care este ideal pentru a-l servi la desert.

Beneficiile vinului de nucă

Preparat după anumite regulile, vinul de nuci combină toata puterea curativă a nucilor tinere, care au efect bactericid, tonic, vasodilatator, tonic si antiinflamator. Potrivit unor vinificatori cu experiență și chiar experți medicali, vinul de nuc ajută la prelungirea vieții și longevității. Mai mult, vinul de nuci verzi contribuie cu succes la îmbunătățirea vederii; creșterea concentrării; îmbunătățirea memoriei; reducerea nivelului de stres.

Vin de nuci verzi făcut în casă: rețetă

  • Cantitate: 4 sticle
  • Preparare: 1 oră
  • Timp de fermentare: 40 de zile
  • Dificultate: redusă

Ingrediente:

  • 25 de nuci verzi;
  • 3 litri de vin roșu de minim 12°, dacă este posibil 13 sau 14°;
  • 1 litru de țuică de 40°;
  • 1 nucșoară rasă;
  • câteva cuișoare;
  • 1 kg de zahăr;
  • 1 păstaie de vanilie.

Mod de preparare:

  1. Spălați nucile.
  2. Zdrobiți-le rând pe rând, aplicându-le doar o lovitură ușoară de ciocan și apoi puneți-le într-o damigeană de sticlă.
  3. Adăugați zahărul și condimentele (vanilie, scorțișoară, nucșoară, cuișoare), dacă doriți.
  4. Turați vinul și țuica deasupra.
  5. Închideți ermetic damigeana și lăsați-le la macerat timp de 40 de zile.
  6. După trecerea timpului, strecurați vinul și puneți-l din nou în sticle curate, cu dop.
  7. Lăsați sticlele să se odihnească în pivniță încă cel puțin 30 de zile.
  8. Serviți-l foarte rece și bucurați-vă de această băutură delicioasă.
Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!