Home Sănătate Roșiile cresc nivelul acidului uric?
Sănătate

Roșiile cresc nivelul acidului uric?

Urmareste-ne pe Google News

Am prea mult acid uric: care sunt alimentele recomandate?

Pierderea în greutate, colesterolul, diabetul, hipertensiunea… În acest articol, vom încerca să răspundem la întrebarea: roșia este rea pentru acidul uric?

Există o serie de alimente care nu sunt recomandate persoanelor cu un nivel ridicat de acid uric. Aceste produse sunt bogate în purine, o substanță a cărei descompunere generează acid uric în sânge. În cazul roșiilor, aportul de purine prezent în roșii este doar de 10 mg la 100 g, făcând ca acest fruct să fie un aliment cu un nivel scăzut de purine. De aceea, persoanele cu un nivel ridicat de acid uric din sânge pot consuma fără probleme roșii. Și mai multe decât atât, nu există niciun studiu medical care să fi demonstra o legătură între apariția gutei și consumul de tomate.

Alimente de evitat în caz de acid uric în exces

Acidul uric din sânge crește datorită consumului excesiv de alcool (care în mod normal ar trebui redus), prea multă proteină (consumul de carne, pește sau ouă sau șuncă de câte ori pe zi) sau în caz de supraponderalitate. Prin urmare, pierderea a câtorva kilograme poate ajuta la normalizarea acidului uric.

Alimentele bogate în acid uric sunt: vânat, carne afumată, intestine, somon, sardine, hamsii, fructe de mare, anghilă, legume, varză, ciuperci, sparanghel, rumex, hering, spanac, rubarba, smochine uscate, cacao și ciocolata.

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (3 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!