Home Cultural Simbolul lui Isus Hristos răstignit pe cruce își trage originea din Vatican
Cultural

Simbolul lui Isus Hristos răstignit pe cruce își trage originea din Vatican

S-au spus și s-au scris multe despre simbolul Crucii lui Isus Hristos la care se închină toți creștinii. Pentru mulți, crucea este cel mai cunoscut simbol al creștinismului. În tradiţia ortodoxă crucea lui Isus Hristos este pictată pe Icoane și este cea căruia se adresează în toate rugăciunile. Cu toate acestea, puțini sunt care înțeleg adevăratul sens al reprezentării lui Isus răstignit pe cruce. Prin urmare, în cele ce urmează vom vedea care este adevărata semnificație a acesteia și cine este cu adevărat în spatele acestui semn!

Crucea lui Isus își trage originea de la Roma (Vatican)

Simbolul lui Isus răstignit pe o cruce, o cruce construită de Roma, este un simbol de pedeapsă, supunere și tortură, simbolizează sacrificiul uman, o reprezentare a pedepsei primite de fiecare ființă umană (este omorât) dacă dorește să se ridice deasupra puterii banilor…

Răstignirea era la romani o forma de tortură atât de vi­olentă și de crudă, încât Cicero spunea ca nici un cetățean roman n-ar trebui nici măcar să audă de ea, cu atât mai puțin s-o vadă. Răstignirea era, cu alte cuvinte, un spectacol atroce și de neprivit — de aceea persoanele decente nu trebuia sa fie expuse la ea. Era rezervată rebelilor poli­tici. Pentru Roma, Iisus a murit ca rebel politic, fapt ates­tat de învinuirea Sa: „Acesta e Iisus, Regele iudeilor”. Iisus a murit torturat de romani în public, sub acuzații false, degradat, părăsit și înjosit, și în fata propriei Sale mame. Pe scurt, în plină tragedie și groază omenească.

Crucea este un semn al cărui scop principal este de a acționa asupra psihicului tuturor indivizilor pentru a le trezi consecința sau conștiința de sclavi … La Roma erau răs­tigniți numai sclavii, care aproape ca nu erau socotiți drept oameni.

Acest simbol este condus de Vatican și se regăsește în aproape fiecare parlament al lumii. Majoritatea parlamentelor se află sub controlul Vaticanului sau multe sunt privatizate în scopul de a servi intereselor bancherilor… Sistemul bancar internațional își are originea din Italia cu vechile familii (Orsini – Fernez – etc.). Fiecare parlament aparține bancherilor din spatele Vaticanului, un instrument foarte eficient de război … Iezuiții sunt soldații bancherilor. Acești bancheri au mai multe sucursale secundare pentru administrarea dominației lor planetare, printre care; Orașul Londrei (Regina Angliei), Elveția (Banca Mondială)…

Bancherii folosesc iezuiții din Vatican pentru a infiltra Masoneria în toate statele. În majoritatea parlamentelor lumii s-au infiltrat membrii proveniți din Francmasonerie.

Care este crucea care simbolizează, spiritualitate, viața și imortalitatea, etc.?

Adevărata Cruce a elevației luminii atomice (fotoni), adevărata cruce care exprimă spiritualitatea este crucea „Ankh“ din Atlantida și nu cea din Egiptul pre dinastic. Ankh este o hieroglifă egipteană, simbol a vieții lungi. Faraonii primeau o amuletă sub formă de ankh la naștere.

Ankh-ul a fost pentru vechii egipteni simbolul Vieții Veșnice (simbolul hieroglific actual).

Simbolul a fost adesea folosit în arta egipteană.

În timp ce era creștină eclipsa sistemul religios păgân al egiptenilor, “crux ansata” (cruce cu mâner).

Vechii zei egipteni erau reprezentați foarte des alături de un Ankh (Anqet, Ptah, Satet, Sobek, Tefnut, Osiris, Ra, Isis, Hathor, Anubis și mulți alții), ca dovadă a abilității lor de a transcende moartea.

Sarcofagele faraonilor aveau un Ankh plasat pe pieptul regelui pentru a simboliza răsuflarea Vieții Eterne.

Simbolul Ankh-ului nu se limitează la viața materială, ci trece mai departe de ea, simbolizând viața în moarte. De aceea, morții erau numiți “ankhu” și un termen pentru sarcofag era “neb-ankh” care însemna “posesor al vieții”.

De asemenea Ankh-ul era folosit pentru protecție împotriva spiritelor rele.

Unele teorii susțin faptul că Ankh-ul reprezenta răsăritul soarelui. Bucla simbolizând soarele, linia orizontală simbolizând orizontul, iar linia verticală simbolizând traiectoria soarelui.

O altă teorie privind simbolul susține faptul că Ankh-ul reprezintă uniunea dintre principiul masculin și cel feminin (uniunea dintre Cer și Pământ).

Ankh-ul nu numai că simbolizează Viața Eternă (atât cea materială cât și cea spirituală), însă reprezintă și puterea de a da și susține viața. Este asociat în general cu lucrurile materiale precum apa (pe care egiptenii o considerau capabilă de a regenera viața), aerul, soarele precum și cu zeii.

De-a lungul timpurilor, Ankh-ul a devenit simbolul Vieții și Imortalității, al Universului, al puterii, al apei și aerului dătători de viață. Forma sa asemănătoare cu o cheie a încurajat credința că poate deschide porțile morții.

 

Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!
Enable Notifications    OK No thanks