Foarte sărac în calorii, dar bogat în fibre și vitamine, sparanghelul este un aliment ideal pentru siluetă. Așa că haideți să aflăm împreună mai multe despre compoziția acestei legume, precum și despre virtutea sa în ceea ce privește menținerea corpul în formă!
Care sunt proprietățile sale? de ce ar trebui să-l consumăm?
Sparanghelul este bogat în vitaminele A, C și K. De asemenea, se remarcă prin conținutul mare de minerale precum fier, potasiu, magneziu, fosfor și calciu. Dar are și o cantitate mare de antioxidanți.
De toți acești nutrienți esențiali are organismul nostru nevoie zilnic. De fapt, vitamina K ajută la formarea oaselor și la coagularea corectă a sângelui. Vitaminele A și C sunt antioxidanți puternici, ceea ce înseamnă că luptă împotriva deteriorării celulelor, întăresc sistemul imunitar, încetinesc îmbătrânirea prematură, previn deteriorarea pielii cauzate de acțiunea razelor solare, ameliorează petele pigmentare și ridurile.
În plus, fibrele sparanghelului dintr-o gamă cât mai variată (mucilagii, pectine etc.) optimizează tranzitul delicat, combat balonarea și ajută la pierderea în greutate fără risc de iritare a mucoaselor intestinale. De asemenea, aceste legume conține prebiotice care ajută la reglarea problemelor digestive.
Şi mai important, sparanghelul este compus din aspargim și potasiu care îi conferă proprietăți diuretice și stimulează funcția rinichilor. Prin urmare, consumul zilnic de sparanghel este un atu în pierderea în greutate și în eliminarea toxinelor din organismul nostru. Această legumă fiind bogată în apă, ne ajută să luptăm împotriva retenției de lichide și a celulitei.
Sparanghelul: un aliment puternic pentru scăderea în greutate?
A urma o dietă cu sparanghel pentru a pierde în greutate poate fi o idee bună. Pe de o parte, aceste legume conțin doar aproximativ 26 de calorii la 100 de grame, 92,70% apă, 2,20 g fibre, 12,50 ug vitamina K1, 69,90 ug vitamina B9, ceea ce le face alimente perfecte pentru a fi încorporate în dietele sărace în calorii, dar în același timp, bogate în compuși esențiali care favorizează sațietatea și aportul zilnic adecvat.
Cum să urmăm o dietă cu sparanghel pentru a pierde în greutate?
Dieta cu sparanghel este foarte simplu de urmat, deoarece presupune includerea legumelor în toate mesele, atât la prânz, cât și la cină. Nutriționiștii recomandă consumul în cantități de la 400 până la 500 g pe zi, pe care va trebui să le împărțim la cele 2 mese.
Pentru a pierde în greutate, trebuie să mâncăm legumele în mod regulat timp de 3 săptămâni, apoi să luăm o pauză și, dacă este cazul, să reluăm din nou aportul acestora, pentru a obține o greutate corporală normală.
În acest meniu săptămânal există exemple de rețete pe bază de sparanghel, de preparat în fiecare zi. De asemenea, ne putem inspira și găti preparatele pe care le cunoaștem cel mai bine, atâta timp cât avem această legumă printre ingredientele principale. Cu toate acestea, pentru a găti sparanghelul în mod sănătos, trebuie să evităm gătirea excesivă, care ar reduce aportul de vitamine și antioxidanți (flavonoide) și ar face sparanghelul moale și mai puțin gustos. Aproximativ 15 minute (mai mult sau mai puțin în funcție de grosimea tulpinilor) ar trebui să fie suficiente.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.