Home Diverse Structura piramidală a lumii: cauză a războaielor și a sclaviei
Diverse

Structura piramidală a lumii: cauză a războaielor și a sclaviei

Urmareste-ne pe Google News

Nu este o noutate că toate sistemele capitaliste de succes implică ierarhii. Sistemul capitalist modern nu face o excepție de la regulă, fiind organizat sub forma unei scheme piramidale (sistemul se numește Piramida Puterii (Pyramid of Power)). La vârful piramidei putem vedea structurile care există în această societate și care au rolul de a conduce, iar rezultatul acestui sistem fiind războiul și sclavia.

Această structură de putere poate fi considerată o piramida nesfârșită (piramida de război), unde această geometrie exprimă sclavia (capitalistă), în care individul egocentric folosește exploatarea (sclavia) altor cetățeni (sau resurse) pentru a-și atinge obiectivele.

De asemenea, în acest sistem inventat de oamenii apare jocul bazat pe competiție în care se distrug reciproc prin concurență, care la rândul său este folosită pentru a urca cât mai sus în vârful piramidei sau pe scara ierarhică, așa cum o mai numesc unii. Scopul acestei competiții sau sistem este de a avea acces restrâns la toate bunurile planetei și de a îmbogăți un număr mic de oamenii din fruntea piramidei, în detrimentul celor de la baza piramidei.

Dacă analizăm structura piramidelor statale putem remarca faptul că aceste sunt construite pe baza exploatării resurselor (banul), care reprezintă baza sau necesitatea energiei vitale a fiecăruia individ. Pe scurt, ființa umană are nevoie de resursele sau de elementele esențiale pentru a supraviețui (aerul, pământul, apa, focul etc.), iar acestea sunt reprezentate de bani. De asemenea, o altă remarcă este aceea că energia vitală a omului este exploatată de capitalism în timp (sclavia), acordată unei corporații.

Nu întâmplător în vremurile actuale, datorită structurii piramidale bazate pe capitalismul modern în care există foarte multe competiții și speculații, s-a ajuns ca 1% din populația lumii din vârful piramidei să dețină peste 60% (sau mai mult) din resursele planetei, exploatându-i pe ceilalți prin corporațiile pe care le dețin. Prin urmare, această concurență poate fi definită ca fiind cauza războiului pe pământ și a distrugerii ecosistemelor.

Cum ne putem proteja de sistemul piramidal?

Marea problemă este că psihicul (ego-ul) uman este influențat să creadă în acest sistem capitalist (Robie = Ierarhie = Dominație). Partea bună este că există o măsură simplistă prin care ne putem proteja public și pentru a preveni astfel distrugerea ecosistemelor, datorită sclaviei excesive sau a hipnozei banilor.

În mod concret, ar trebui stabilit prin lege un salariu maxim (venit maxim) pentru a crea o inginerie socială sub forma geometrică a unui cerc (Sferă = Împreunare = Unitate). Datorită faptului că resursele plantei sunt un dar pentru toți oamenii de pe planeta Pământ (Gaia), rezultă că resursele sau banii ar trebui împărțiți cetățenilor sub forma unui cerc, în funcție de energiile esențiale ale fiecăruia, fără să mai existe această lăcomie de bani, care crează un sistem piramidal din cauza luptei pentru resurse.

Omenirea trebuie să se întoarcă la maturitate (autonomie = suveranitate) prin ajutor reciproc, fără să mai genereze competiții sau dueluri în scopul de a ajunge primul în vârf. Sclavia trebuie să se încheie.

Comentarii pe Facebook
5/5 - (4 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!