Home Nou Top 30 cele mai bune nume japoneze de fete și băieți
Nou

Top 30 cele mai bune nume japoneze de fete și băieți

Numele japoneze au o rezonanță frumoasă, sunt unice și extraordinare. Și tocmai asta le face interesante, motiv pentru care tot mai mulți părinți decid să le pună băieților si fetelor lor nume japoneze. Și pentru asta, mai jos am creat o listă cu 30 cele mai bune nume japoneze de băieți și fete.

Nume japoneze

Japoneza este o limbă a familiei japoneze de limbi, de origine incertă. Alfabetul lor este total diferit de al nostru, de aceea numele japoneze pe care le găsim aici sunt latinizate pentru a le putea scrie și citi în baza alfabetul nostru. Numele bebelușilor japonezi nu sunt de obicei foarte lungi și spune că influențează viața purtătorului sau evocă memoria unei persoane cunoscute sau a unui membru al familiei. Mai mult, aceste nume din Țara Soarelui Răsare sunt foarte exotice și de multe ori se referă la obiecte importante pentru ei precum soarele, florile și plantele tipice insulei, valorile morale și fizice importante (frumusețe, generozitate, bunătate etc.).

Top 15 cele mai bune nume nume de băieți

Micile nume ale băieților din Japonia au un lirism amețitor. Semnificațiile lor sunt foarte poetice. Unii evocă „oceanul”, sau iconica „floare de cireș” venerată în Japonia, alții „frumusețea verdelui” sau „copilul iubirii”. Și sunt, de asemenea, drăguțe, cu o predominanță a vocalelor „a”, „u”, „o” și „i”, precum Kenzo, Kenji, Akira. Pe scurt, au un farmec aparte. De aceea, în lista de mai jos, veți găsi 15 cele mai bune nume japoneze de băieți.

1. Akira

Acest nume japonez înseamnă „inteligent” și „orhidee frumoasă”. Acesta este primul nume al marelui regizor japonez Akira Kurosawa, care a regizat epopeea „Ran”. Akira, sunt băieți energici și hotărâți.

2. Junya

Junya, un nume pentru băieți, combină kanji pentru „puritate” cu ya, un personaj folosit adesea pentru prenume în scopuri fonetice.

3. Kenzo

În japoneză, prenumele înseamnă „al treilea fiu”. Este foarte popular în Japonia. În Franța, a fost premiat de 720 de ori în 2018.

4. Akikazu

Akikazu, un nume de sex masculin care înseamnă „armonie de primăvară”.

5. Nao

Acest nume de sex masculin înseamnă „onest” sau „distins” în japoneză. De asemenea, ar desemna „floarea piersicului”. Nao sunt băieți îndrăzneți și inteligenți.

6. Seiya

În japoneză, Sei este un nume care ia sensul de stea sau stelar într-un cuvânt compus din Ya, care înseamnă „săgeată”. Este o referință la stelele fugare ale spațiului și la momentul în care Seiya dă armura de aur a Săgetătorului.

7. Kiyo

Acest prenume se traduce prin expresia „generație de speranță, fericită” în Japonia. De asemenea, simbolizează cuvântul „puritate”.

8. Issei

Acest prenume poate fi scris și cu un Y, „Issey”. În japoneză, Issei este un termen dat japonezilor care au emigrat în străinătate. Înseamnă și „viață”.

9. Takumi

Acest nume japonez pentru băieți este foarte frecvent în Japonia. Înseamnă „ingenios” și „meșter”. Takumi sunt meticuloși și atenți.

10. Ken

În Japonia, acest prenume masculin înseamnă „autentic” sau „sabie”. Băieții care poartă numele de Ken sunt adesea fericiți.

11. Nori

Acest nume de sex masculin înseamnă „dreptate” sau „lege” în japoneză. Nori sunt cunoscuți ca fiind înflăcărați și cu imaginație bogată.

12. Zenko

Acest nume înseamnă „cel care ascunde focul” în japoneză. Zenkō este misterios, nu întotdeauna ușor de înțeles și destul de des vag.

13. Hiro

Acest nume de sex masculin înseamnă „înalt” sau „lung” în japoneză. Este un nume mic foarte frecvent în Japonia, unde este purtat de mai multe vedete, inclusiv de mangaka Hiro Mashima (Fairy Tail).

14. Ari

Acest prenume înseamnă „existență” în Japonia. Este un nume foarte răspândit în această țară.

15. Yugo

În japoneză, acest nume masculin înseamnă „inimă curajoasă”.

Top 15 cele mai bune nume nume de fete

În japoneză, ceea ce contează la numele unei fete, este importanța sa. Iar, silaba „Ko” este prezentă adesea în numele de fete. Înseamnă „copil” și este folosită adesea – dar nu întotdeauna – fiind un indicator al prenumelor feminine. Însă, spre exemplu, membrele clasei superioare și nobilele au întotdeauna nume alcătuit din trei silabe. Cu toate acestea, nu trebuie să trăiți în Japonia pentru a atribui un astfel de prenume fetei dvs: acesta va fi unic și original. În prezentarea de mai jos, veți găsi 15 de nume de fete japoneze de care ne-am entuziasmat în mod deosebit.

1. Mai

„Cel care descoperă sufletul ființelor și al lucrurilor”. Aceasta este semnificația numelui Mai. Se spune, de asemenea, că acest nume înseamnă „luminos” în japoneză.

2. Aiko

„Ai” înseamnă „dragoste” și „Ko” înseamnă „copil”. Astfel acest nume are semnificația minunată de „copilul iubirii” sau „copil iubit”.

3. Amaya

Amaya care înseamnă „oraș-mamă” sau „ploaie de noapte” este un nume japonez frumos pentru femei.

4. Aoi

Aoi este unul dintre cele mai tari nume japoneze pentru fete. Numele înseamnă „Nalbă sau althea”.

5. Ayaka

Numele japonez are o semnificație diferită în funcție de kanji-ul folosit. Acest nume elegant înseamnă „flori colorate”.

6. Chia

Chia, este un nume japonez bun de fată, care înseamnă „o mie de iubiri”.

7. Nara

Se traduce ca „stejar”, ​​un simbol al stabilității, Nara este un prenume perfect pentru o fetiță.

8. Emika

Este un nume japonez de fată Emika, care înseamnă „copil binecuvântat frumos”.

9. Aina

Acest nume înseamnă „dragoste” în japoneză. Perfect pentru un copil, nu? În Japonia, este purtat de cântăreața pop Aina Hashimoto. În România, este foarte rar, deoarece ar fi asociat cu Alina.

10. Sayo

Sayo este un nume de femeie simplu și frumos. Acesta combină kanji pentru „nisip” și „lume”.

11. Yoko

Yoko, un nume de femeie care înseamnă „copilul soarelui”.

12. Hana

Hana este un prenume feminin. Scris astfel, înseamnă „începutul verii”.

13. Rina

14. Sakura

La fel ca florile roz și albe care îi poartă numele, Sakura este o femeie japoneză frumoasă. Numele poate fi scris cu kanji, hiragana sau chiar katakana.

15. Erika

Erika este un nume japonez care înseamnă „parfum de pere binecuvântate” sau „păr parfumat”.

Acordă o notă acestui articol!

Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!