Home Diverse Cum afli dacă broccoli mai este bun sau este stricat?
Diverse

Cum afli dacă broccoli mai este bun sau este stricat?

Deși este delicios și plin de substanțe nutritive, broccoli și-a câștigat reputația ca fiind o legumă care este dificil de păstrat în stare proaspătă. Și mai mult decât atât, atunci când este veștejit, acesta își pierde toate proprietățile nutriționale și poate fi dăunător pentru organismul uman. Prin urmare, în acest articol vă spunem cum puteți ști dacă broccoli este stricat sau este bun pentru a-l putea consuma în siguranță.

Pentru a afla dacă broccoli mai este bun sau nu, trebuie să verificați culoarea acestei legume. Un broccoli de bună calitate are o culoare verde închis spre albastru și mugurii sunt închiși complet. În cazul în care observați că muguri au devenit gălbui, au înflorit sau sunt veștejiți, atunci broccoli nu mai trebuie consumat. Atunci când broccoli este bun și potrivit pentru consum, este verde închis.

Un alt mod de afla dacă broccoli nu mai este bun este de a verifica prezența mucegaiului. În anumite cazuri poate prezenta pete galbene sau albe de mucegai. Dacă observați că broccoli are mucegai, nu mai stați pe gânduri, aruncați-l.

De asemenea, pentru a determina dacă broccoli mai este sau nu bun trebuie să verificați textura acestuia. În cazul în care broccoli devine alb sau are o textura lipicioasă, înseamnă că a intrat într-un proces de putrefacție. Prin urmare, este necesar să nu il mai consumați.

Mirosul poate fi, de asemenea, un semn care vă poate ajuta să aflați dacă broccoli este în stare bună sau nu. Atunci când mirosul legumei este acru su neplăcut și are un miros mai puternic decât în mod normal, aruncați-l. Broccoli trebuie să aibă întotdeauna un miros proaspăt.

De asemenea, puteți ști cu exactitate dacă broccoli nu mai este în stare bună atunci când observați că tulpina sa este moale. În mod normal, dacă broccoli este proaspăt are o tulpină tare, fără să fie veștejită. Prin urmare, dacă broccoli are o tulpină moale, înseamnă că nu este proaspăt și în acest caz trebuie aruncat.

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!