Home Nou Cum facem să nu ni se mai umfle blatul de tort?
Nou

Cum facem să nu ni se mai umfle blatul de tort?

Urmareste-ne pe Google News

Din când în când ne uităm la aluatul care crește, iar tortul nostru încet, încet începe să prindă formă, și brusc, fără să știm de ce, blatul se umflă în interiorul cuptorului și imediat ce îl scoatem, arată mai mult ca o ciupercă sau se deformează. Acest tip de problemă se datorează diferiților factori, cum ar fi aburul sau temperatura neuniformă din timpul coacerii. Pentru ca prăjiturile noastre să iasă plate, în continuare, vom vedea cum facem să nu ni se mai umfle blatul de tort pe mijloc.

Cum să prevenim bombarea blatului în mijloc? – trucuri pentru prăjituri plate 

Blaturile tind să crească mai mult în centru, creând o cupolă în chec sau tort. Crăparea este, de asemenea, o problemă pe care o întâmpină multe gospodine. În mod frecvent, acest lucru, se întâmplă deoarece aburul din umplutură nu are pe unde să iasă și ridică aluatul și de asemenea se întâmplă, când aluatul din centru începe să crească în prezența căldurii, exteriorul este deja gătit, iar acel aluat nu are unde să se dezvolte decât în sus. În acest caz, avem la dispoziție două opțiuni, și anume:

  1. Primul și cel mai ușor truc pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple, este să înțepăm aluatul cu o furculiță în partea de sus, înainte de a introduce blatul în cuptor. Găurile vor permite aburului să iasă din aluat și astfel să împiedice blatul să răsufle, crape sau bombeze.
  2.  O tehnică bună pentru a preveni blatul de tort să ni se umfle în mijloc, constă în utilizarea de benzi din diverse materiale, care sunt umezite înainte de a fi instalate pe pereții exteriori ai formei blatului. Putem cumpăra benzi pentru coacerea uniformă a blatului gata făcute sau, de asemenea, le putem confecționa singuri, tăind niște fâșii dintr-un prosop vechi. În oricare dintre cele două variante, după fixarea pe forma blatului, înmuiem fâșia în apa rece, si apoi o răsucim pentru a o strânge și lega.
Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!