Home Stil de viata Cum sa iti construiesti un stil de viata armonios
Stil de viata

Cum sa iti construiesti un stil de viata armonios

Romania progreseaza din punct de vedere economic, o arata statisticile invocate de autoritatile de stat, dar si realitatea in ceea ce priveste veniturile populatiei, productivitatea companiilor, chiar si unele investitii in infrastructura (pasi timizi insa la acest capitol). De ani buni insa, in aceasta schimbare / modernizare realizata “din mers”, oamenii sunt tot mai implicati intr-un stil de viata foarte dinamic, in care devine din ce in ce mai dificil sa regasesti armonia, sa imbini asa cum trebuie partea profesionala cu partea personala.

Inainte de orice, trebuie sa iti stabilesti prioritati pe toate planurile, apoi sa faci un management corect al timpului tau. In functie de job, trebuie sa faci poate si unele compromisuri, insa atunci cand acestea produc neplaceri cronice, mai bine cauti un alt loc de munca unde sa-ti placa ceea ce faci si chiar sa te simti bine muncind. De partea profesionala depind de fapt multe satisfactii si reusite si in plan personal.

Utilizeaza tehnologia in avantajul tau! Sunt astazi fel de fel de aplicatii care te pot ajuta sa iti faci un program mai bun. Nu ezita sa aloci timp pentru distractie! In functie de pasiunile tale, cauta idei care sa iti permita sa diminuezi stresul (inevitabil) in viata de zi cu zi. Uneori poate nu reusesti sa faci exact ceea ce ai vrea, din motive de timp si mai ales de bani, dar poti gasi hobby-uri care sa te situeze in aceeasi zona de placere si confort. Spre exemplu, poate nu poti merge oricand sa joci la cazino si poate nu iti permiti o vacanta de vis in Las Vegas, dar poti din cand in cand sa te distrezi pe website-urile legale de cazino online precum VladCasino, bucurandu-te de ruleta sau sloturi. Si aici ai nevoie sa nu cazi in cealalta extrema, sa nu lasi jocurile sa te domine, ci sa pastrezi jocul la nivelul de hobby.

Despre cantitati este vorba si cand folosesti divertismentul digital in alte moduri, de exemplu pe retelele de socializare. Stim ca este placut sa vorbesti pe Facebook sau sa trimiti mesaje pe WhatsApp, insa foloseste aceste instrumente chiar pentru comunicare si relaxare, oprind eventual notificarile in momentele in care lucrezi sau atunci cand ai nevoie de timp liber offline. Vei avea timp sa ajungi si la mesajele necitite!

Tot in sfera retelelor de socializare, o alta capcana pe care trebuie sa o eviti este tentatia de a iti contura o imagine puternica in mediul online. Nu trebuie sa dovedesti nimic, nimanui, nu este necesar sa pierzi mult timp liber cu postarea de fotografii si alte informatii personale pe Instagram si Facebook, dincolo de cele care te reprezinta cu adevarat. Multe persoane isi contureaza o imagine falsa online si se implica mult prea puternic intr-un joc in care pe termen lung vor suferi pierderi din punct de vedere emotional si spiritual.

Pentru a avea un stil de viata cu adevarat armonios, foloseste tehnologia ca suport, ca ajutor pentru a-ti simplifica toate procesele din viata, dar lasa loc pentru relatiile inter-umane si pentru experientele offline 100% naturale. Reteta perfecta in domeniu nu exista, dar poti face pasi spre idealul pe care ti l-ai propus.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!