Prăjirea cu siguranță nu este sănătoasă și orice nutriționist recomandă un consum săptămânal limitat, întrucât alimentele gătite într-un ulei ajuns la temperaturi ridicate prezintă substanţe toxice. Dar factorul dominant al acestui fapt îl reprezintă multitudinea produselor prăjite cât mai rapid, ceea ce face ca întregul ulei să se ardă și să fumege. Dar ce puteți face pentru ca uleiul să nu se ardă și să devină nociv? În continuare, vă prezentăm câteva reguli și trucuri simple despre cum puteți să preveniți fumegarea uleiul.
Sfaturi pentru a preveni arderea uleiului
În primul rând, când gătiți trebuie să alegeți un ulei potrivit: esențial ar fi să vă asigurați ca acesta nu depășește punctul de fum/fumegare, temperatura peste care arde uleiul si devine potențial periculos pentru sănătate. Cele mai rezistente uleiuri sunt uleiul de măsline și uleiul de floarea soarelui, al cărui punct de ardere este de 200, respectiv 230 de grade. Cu toate acestea, pentru ca uleiul dvs. să nu se ardă mai rapid decât în mod normal, încercați să prăjiți alimente la o temperatură de până în 180 °C.
O altă modalitate de a face ca uleiul să nu se ardă, este să vă asigurați că alimentele pe care urmează să le prăjiți sunt cât mai uscate, deoarece apa deteriorează uleiul.
Trucul util care vă va ajuta să evitați arderea uleiului, este să puneți 2 sau 3 scobitori în interiorul uleiului.
O altă recomandare este să-l filtrați frecvent, cel puțin zilnic sau după fiecare perioadă a zilei în care ați gătit un volum mare de alimente.
De asemenea, o altă opțiune de a împiedica arderea uleiului de gătit, este să puneți un dop de plută în el.
În final, pentru a previi arderea uleiului de gătit, încercați să nu prăjiți cantități mari de alimente în acesta.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.