Home Cultural Cum treci de testul psihologic?
Cultural

Cum treci de testul psihologic?

Urmareste-ne pe Google News

Pentru a obține o funcție în armată, poliție sau jandarmerie trebuie să treceți testul psihologic. Acesta relevă anumite aptitudini pe care se presupune că fiecare candidat ar trebui să le dețină pentru a desfășura această profesie, însa în același timp relevă și anumite trăsături caracteriale, trăsături de personalitate precum și modul în care reacționează în fața unor anumite situații, care din nou, nu sunt lăsate la voia întâmplării. Pentru a afla cum să treceți de testul psihologic, continuați să citiți acest articol!

În primul rând, testul psihologic nu este un test care necesită cunoștințe teoretice sau alte studii anterioare, cei drept nu are ca scop principal testarea cunoștințelor. Motivația testului psihologic este de a testa trăsături personale, individuale și aptitudinile. Dacă nu reușiți să diferențiați cifrele, să stabiliți relații logice de bază și să înțelegeți acest tip de cunoștințe, atunci nu puteți trece accede la postul de muncă pentru care candidați.

Examenul psihologic cuprinde întrebări despre logică, cum ar fipotrivirea unor cuburi sau figuri geometrice într-un pătrat sau răspunsuri la întrebări cu DA sau NU. De exemplu: “Ești o persoană impulsivă?”

Pentru a trece de examenul psihologic, orice persoană trebuie să aibă un minim de conștiință, și anume, un IQ minim de aproximativ 50, iar media la om este de 60 de puncte.

În plus, testul psihologic va evalua, de asemenea,capacitatea logică de raționament, abilitatea verbală, abilitatea de a calcula, de a asimila similitudinea figurilor, de a identifica direcțiile, dimensiunile și viziunea în plan.

test psihologic si de inteligenta

De asemenea, pentru a trece de testul psihologic trebuie să urmați pașii de bază, cum ar fi păstrarea atenției și citirea cu atenție a tuturor întrebărilor în scopul de a înțelege pe deplin ceea ce cere fiecare întrebare. În plus, trebuie să vă păstrați calmul, deoarece psihologul care vă va evalua, va lua în calcul calmul de care dați dovadă în general.

În concluzie, testul psihologic este practic un test ca oricare altul, decât că se desfășoară sub atenta supraveghere a unui psiholog, care vă poate declara apt sau nu pentru a îndeplini funcția de polițist, militar, jandarm ș.a.m.d.

Vă dorim mult succes!

4.5/5 - (2 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!