Home Diverse, Nou Mai poti ramane insarcinata daca esti la menopauza?
DiverseNou

Mai poti ramane insarcinata daca esti la menopauza?

poza femeie gravida

Menopauza reprezintă sfârşitul perioadei reproductive a unei femei şi se admite la un an după ultima menstră, atunci cînd ovarele nu mai produc estrogen și progesteron, în jurul vârstei de 50 de ani, însă fiecare femeie are propriul ritm şi această vârstă poate fi decalată cu câţiva ani în plus sau în minus. Cu toate acestea, o femeie poate avea diferite intervenții, precum reproducere asistata, care se realizează prin donarea de ovule. Pentru a afla mai multe dacă puteți rămâne gravidă la menopauză, consultați acest material.

Poți rămâne însărcinată după menopauză? Răspunsul este categoric NU.

Acest lucru se datorează absenței menstruației pe o perioadă de cel putin 12 luni (lipsa menstruaţiilor), este dovada că nu mai are loc fecundarea, prin urmare nu mai poate începe o nouă sarcină. Principala cauză este menopauză, care se instalează între 40 şi 55 de ani. În România, vârsta medie de apariţie a menopauzei este de 49 de ani. Când apare înainte de 40 de ani menopauza poate fi considerată precoce, iar după 55 de ani, tardivă.

Poți rămâne însărcinată la premenopauză? Răspunsul este DA.

Menopauza nu se instalează brusc ci este precedata de o perioada care dureaza mai mult sau mai putin, există o perioadă de adaptare numita premenopauza. În medie, aceasta durează patru ani și include cele 12 luni de la ultima menstruatie.
Premenopauza corespunde unei diminuari a productiei de hormoni sexuali feminini. In timpul acestei perioade, femeile se confrunta cu tulburari menstruale (menstruatii prea abundente, prea lungi sau prea scurte) si cu alte manifestari neplacute (sani durerosi, meteorism, insomnie, schimbari bruste de dispozitie, etc). Astfel, dacă menstruația nu s-a sfîrșit complet, femeia încă ovuleaza și, în acest caz, există posibilitatea inițierii unei sarcini, deoarece perioada de reproducere nu s-a terminat complet. Așa că, care nu doriți sa ramanîneți insarcinate ar trebui sa continuați sa folosiți metode contraceptive.

Cu toate că există femei care doresc să devină mame în perioada de premenopauză, este necesar ca acestea să ia în calcul riscurile existente, chiar dacă acestea sunt la prima sarcina. Riscurile care pot apărea în timpul sarcinii la femeile trecute 40 de ani se numără; dezvoltarea diabetului gestațional, eclampsie, avort spontan sau naștere prematură, iar copilul se poate naște cu anumite boli.

De aceea, înainte de a decide să rămâneți însărcinată dacă sunteți la menopauza este indicat sa faceți teste pentru a evalua starea dvs. de sănătatea, pentru a evita posibilele complicații!

Comentarii pe Facebook
5/5 - (2 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!