Home Diverse Cum se conservă porumbul?
Diverse

Cum se conservă porumbul?

Deși este disponibil doar pentru câteva săptămâni ale anului, porumbul poate fi conservat pentru a evita stricarea rapidă și să vă bucurați de gustul său proaspăt pe tot parcursul anului. În cele ce urmează vă arătăm cum se conservă porumbul.

Sfaturi pentru conservarea porumbului

O metodă bună este de a conserva porumbul la rece, în congelator. Dacă doriți să păstrați porumbul în congelator, acesta poate fi depozitat întreg, fără frunze și fără mătase, sau boabe, în ambele cazuri ar trebui să fie doar opărit cu apă sau fiert timp de aproximativ două minute, apoi lăsat să se răcească înainte de a-l congela.

Scoateți cojile sau frunzele și spălați porumbul, apoi lăsați-l să se scurgă, până se uscă un pic. Puteți păstra porumbul crud sau fiert. Pentru a păstra porumbul în congelator pe tot parcursul anului, pur și simplu puneți-l în pungi cu etanșare.

De asemenea, puteți păstra porumbul mai mult timp dacă îl mențineți la rece. Pentru a se conserva cât mai bine, trebuie păstrat la frigider, în interiorul frunzelor sau învelit în folie de aluminiu.

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (2 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!