Home Nou, Sănătate Cum se tratează gastrita de reflux biliar?
NouSănătate

Cum se tratează gastrita de reflux biliar?

Urmareste-ne pe Google News

Gastrita de reflux biliar este o afecțiune care apare atunci când din bilă, acel lichid produs de ficat care se varsă în duoden (reflux) pătrunde în stomac și esofag. Gastrita de reflux biliar poate fi însoțită de reflux de acid. Atât refluxul acid, cât și arsurile stomacale sunt simptome digestive pe care majoritatea persoanelor le experimentează.
Totuși, atunci când acestea se manifestă de cel puțin două ori în fiecare săptămână sau interfera cu desfășurarea activităților zilnice ale unei persoane.

Gastrita de reflux biliar poate fi cauzată de mai mulți factori, precum creșterea presiunii abdominale (sarcină, obezitate), de unele medicamente (numite anticolinergice, anti-inflamatoare), somnul după masa, de unele alimente (cafea, ciocolată , grăsimi), de fumat și de anumite boli (de exemplu, sclerodermie).

Există anumite tratamente și remedii naturiste pentru gastrita de reflux biliar, care pot reduce durerile asociate ale acestei boli, să vedem care sunt.

Tratament gastrita de reflux biliar

Unul dintre cele mai eficiente tratamente împotriva gastritei refluxului biliar are la bază un medicament cunoscut ca inhibitor al pompei de protoni, care are scopul de a bloca lichidul biliar și de a preveni aciditatea. Acest tip de medicament scade producerea lichidului digestiv în ficat și pot reduce foarte mult prejudiciul cauzat în stomac și în esofag, precum și disconfortul și simptomele generate de gastrită de reflux biliar.

În cazul în care medicamentele nu vindecă gastrita de reflux biliar, medicul poate recomanda efectuarea unei intervenții chirurgicale pentru a crea o nouă legătură în intestinul subțire, având rolul de menține bila departe de stomac.

Remedii naturiste pentru gastrită de reflux biliar

Pentru a trata gastrita de refluxul biliar este foarte important să schimbați obiceiurile alimentare, să urmați o dietă bogată în legume (cu excepția celor roșii și ardei iute), bogată în fructe (citrice, precum portocale, mandarina, lămâie, grapefruit, ananas sau kiwi), legume, lactate scăzute în grăsimi, carne slabă, și carne de pește, de preferință, de culoare albă, ouă (nu prăjite) și ulei de măsline extra virgin. Acestea sunt printre cele eficiente alimente naturale împotriva gastritei refluxului biliar.

Scopul principal este să creșteți producția de acid clorhidric în stomac. Acest lucru presupune să eliminați sarea de masă și să utilizați sare de mare. Este necesar să consumați iaurt pentru a echilibra nivelul de bacterii bune din intestin, să consumați fructe, în special mere, pentru a ameliora simptomele gastritei de reflux biliar.

O altă metodă de a elimina gastrita refluxului biliar presupune să mâncați mai multe legume crude, prelucrarea termica a alimentelor distruge enzimele digestive care sunt foarte importante pentru sănătate.

Gastrita de reflux biliar se poate trata cu oțet de mere, calmează stomacul și îmbunătățește digestia. Înainte de masă beți o lingură de oțet de mere organic brut, amestecat cu 150 grame de apă. Acest remediu poate fi folosit și în cazul aparției episoadelor acute de gastrita de reflux biliar.

Comentarii pe Facebook
2.3/5 - (3 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!