Home Diverse, Sănătate Planta Daphne mezereum (tulichina lupului) este un bun remediu pentru boli de piele
DiverseSănătate

Planta Daphne mezereum (tulichina lupului) este un bun remediu pentru boli de piele

Urmareste-ne pe Google News

Planta Daphne (tulichina lupului) a fost folosită în cele mai vechi timpuri de către medici, mai târziu arabii au folosit-o pe post de remediu împotriva bolilor de piele, și împotriva sifilisului în secolul XVIII și XIX. Planta a fost folosită la scară largă pe post de remediu împotriva vrăjilor și vrăjitoriilor.
tulchina lupului
În lume este cunoscută sub denumirea de Daphne februarie (în România, tulichina lupului), această plantă frutescentă irită pielea apoi provoacă insensibilitate în locurile iritate și duce la necroza sau moartea țesutului, grecii anticii au folosi-o în tratarea unor boli de piele. În medicina populară se prepară tinctură de Daphne pentru tratarea nevralgiilor faciale, este folosită pe post de comprese şi unguente pentru tratarea bolilor de piele, pentru ulcere, răni subcutanate și diverse impurități ale pielii.

Este bine de știut că administrarea florilor Daphne la persoanele sensibile provoca durerii de cap. Utilizarea fructelor coapte (mărul lupului) este cea mai veche metodă de tratament. Consumul unei mici cantități de până la cinci fructe pentru adulți ajută la: constipație cronică ca un puternic mijloc purgativ, sifilis, scrofuloză și reumatism cronic. În Germania, a fost realizată o tinctură din fructe care este utilizată la nivel local împotriva nevralgiei, paraliziei și împotriva cheagurilor de sînge, etc.
marul lupului

Tulchina lupului este: antihelmintic, ermetism, diuretic, emetic, laxativ, rubefacient. Medicina populară din Vest folosește tulchina lupului împotriva unor boli precum carcinom, leucemie, sifilis, mâncărime, anxietate, durere de dinţi, bătături și distrugerea insectelor.
planta tunchina lupului
Părțile otrăvitoare ale plantei sunt: rădăcina, scoarță de copac, frunzele, florile, fructele coapte și semințele. Provoacă simptome de otrăvire, dureri abdominale, dificultăți de respirație, convulsii, diaree-diaree, indigestie, amețelii – uimitor, răgușeală, insuficiență renala, ușoară slăbiciune musculară, febră, sete, vărsături și așa mai departe.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!