Home Diverse, Nou Cum se macină semințele de mac?
DiverseNou

Cum se macină semințele de mac?

Dacă doriți să faceți un desert cu mac, cu siguranță veți avea nevoie de semințe de mac măcinate. Puteți cumpăra semințe de mac gata măcinate din magazine sau le puteți măcina în propria casă. Deoarece semințele de mac sunt foarte dure și au un conținut ridicat de grăsimi, unii oameni folosesc o râșniță specială pentru semințe de mac, și chiar o râșniță de cafea, însă cu toate acestea, puteți măcina semințele de mac și cu ajutorul unui mortar. În continuare, vă vom arăta cum se macină corect semințele de mac.

Ingrediente:

 • 1 pahar de mac
 • 2 pahare de apă

Veți avea nevoie:

 • Cratiță
 • Sită metalică
 • Castron
 • Mortar, râșniță de cafea sau mașină de tocat carne cu sită fină

Instrucțiuni:

 1. Puneți cratița pe foc și aduceți apa până la fierbere. Turnați semințele de mac în apa clocotită.
 2. Luați-le de pe foc, și acoperiți vasul cu un prosop. Lăsați semințele de mac și apa să stea timp de una până la trei ore.
 3. Transferați semințele de mac într-o sită metalică cu ochiuri mici (deasă si subțire). Lăsați apa să se scurgă.
 4. Zdrobiți amestecul de semințe de mac cu un mortar.
 5. Macul este măcinat și gata de transferat în următoarele feluri de mâncare.

Sfaturi

Ca alternativă la mortar, puteți măcina semințele de mac neînmuiate, utilizând o râșniță specială pentru semințe de mac sau o râșniță de cafea din oțel. Este important ca râșnița să nu fie setată pe o măcinare prea fină sau prea grosieră. Marea problemă, totuși, este că semințele de mac sunt semințe cu ulei, ceea ce înseamnă că semințele au un conținut de grăsime de 40 până la 50 la sută. Din moment ce uleiul iese din semințe atunci când le măcinați, trebuie să aveți grijă să nu vă stropească.

Cu toate acestea, puteți utiliza mortarul, râșnița de cafea și chiar mașină de tocat carne cu sită fină pentru a măcina semințele neînmuiate de mac, după ce le-ați prăjit (ușor, la cuptor) în prealabil la o temperatură de 350 de grade.

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!